Online eller Papirevaluering?

Online eller Papirevaluering?

Generelt om tilfredshed

Online eller Papirevaluering?

Online eller Papirevaluering?

Det korte svar

Vi har regelmæssigt talt om, hvad der er mest effektivt – online spørgeskemaer eller på papir. Har du den bæredygtige kasket på, så vil du med det samme vælge online evalueringer, fordi det er den mest effektive og billigste måde at indsamle data på. Men, hvis din målgruppes demografi ikke er modtagelig overfor online spørgeskemaer – hvad gør du så?

Online spørgeskemaer bliver mere og mere populære ift. papir spørgeskemaer af nogle åbenlyse årsager. Før i tiden var papirevalueringer det almindelige måde at evaluere på, men i de digitale tidsalder har nye kommunikationskanaler gjort det muligt at gøre det online.

Resultaterne fra McKinsey globale undersøgelse af virksomhedernes digitalisering viser, at et stort antal virksomheder vil opnå deres vækst igennem digitale initiativer. Herunder kan du læse nogle af årsagerne til, hvor mange vælger at gennemføre en online evaluering fremfor en papirversion.

Få feedback fra dine kunder. Prøv det uden kreditkort.

OPRET BRUGER

Fordelene ved online evaluering

Udover at reducere mængden af brugt papir, så har online spørgeskemaer nogle andre fordele:

  • Sikkerhed Med GDPR er det helt essentielt, at organisationer tager nogle solide syvmilsskridt mod sikker datahåndtering. Når du gennemfører online evalueringer kan du beskytte dine data bag ved et kodeord.

  • Hastighed Det tager tid og koster dig penge at printe et evalueringsark ud til dine respondenter, for bagefter at taste svarene ind i Excel. Online evalueringer giver dig adgang til resultaterne med det samme og du kan få svar via sms, e-mail, sociale medier eller ved at lægge linket ud på din hjemmeside.

  • Omkostninger Med online spørgeskemaer er der ingen print og dataindtastning. Du kan ofte komme i gang gratis og, hvis du kan brug for flere besvarelser eller funktioner, kan du opgradere.

  • Enkelthed Målet for mange organisationer er at fjerne alle former for dataindtastningfor. Ved at indsamle data via online evalueringer vil du ikke kun spare løntimerne, men også fjerne risikoen for menneskelige fejl.

  • Anonymitet Nogle gange er det helt essentielt at beskytte respondenternes rettigheder for at indsamle ærlig feedback. Hvis du gør besvarelserne anonyme kan du få den ærlige feedback, hvor respondenterne ikke behøver være nervøse for konsekvenserne af deres ærlighed.

  • Design Du kan let tilpasse udseendet på din online evaluering. Du kan tilføje kommentarfelter, multiple choice spørgsmål og vurderingsskalaer. Du kan tilføje dit logo og få din egen URL, hvor din virksomheds navn er til stede. Det skaber tillid og øger besvarelsesraten.

  • Analyse Du vil kunne se dine resultater efterhånden som besvarelserne kommer ind og gennemføre analysen med det samme for at finde tendenser blandt dine respondenter.

Indsamlingen af data via online spørgeskemaer er meget lettere, hurtigere og billigere end papir evaluering, men fysiske evalueringer har dog stadig en plads i verden!

Fordelene ved papirevalueringer

Udover at reducere mængden af brugt papir, så har online spørgeskemaer nogle andre fordele:

  • Læselighed Hvis din målgruppe har svært ved at læse generelt eller har svært ved at læse tekst på en skærm, så kan det være en god ide at bruge evalueringer på papir.

  • Brugbarhed Et stykke papir har altid været – og vil nok altid være – meget brugt i forbindelse med dokumentation.

  • Rammer de målgruppen? Uanset hvor mange fordele online spørgeskemaer måtte have, så er der ingen grund til at bruge dem, hvis de ikke når frem til din målgruppe. Til syvende og sidst, så er der stadig mennesker, som foretrækker at besvare en evaluering på et stykke papir fremfor på en computer.

Det er rigtigt nok, at papirevalueringer har deres fordele, men de bidrager i den grad til dit papirforbrug og arbejdstimerne forbundet med datahåndtering.

Anbefalet Læsning

Vil du godt fra start med din næste undersøgelse?

Hvad med 200 spørgsmål til kundetilfredshed, medarbejdertrivsel, evaluering af undervisning, opfølgning på arrangementer og meget mere.

.