Skal Medarbejdere Fortsat Arbejde Hjemmefra Efter Corona?

Skal Medarbejdere Fortsat Arbejde Hjemmefra Efter Corona?

Generelt om tilfredshed

Skal Medarbejdere Fortsat Arbejde Hjemmefra Efter Corona?

Skal Medarbejdere Fortsat Arbejde Hjemmefra Efter Corona?

I mange år kunne medarbejdere kun drømme om at få lov til at arbejde hjemmefra, undgå pendlerturen, gå rundt i deres joggingbukser og have mere tid med familien. Selvom der ikke var mange, som forudså, at tusindvis af danskere (og millioner af mennesker på verdensplan) fik muligheden for at prøve det, så har Corona epidemien gjort hjemmearbejde til en realitet for mange.

Danmark begynder at åbne op, og derfor står mange over for spørgsmålet: Skal medarbejderne fortsat have mulighed for at arbejde hjemmefra.

Vi sender og modtager hundredvis af e-mails hver eneste dag, hvilket betyder, at en evaluering hurtigt vil blive væk i mængden af e-mails. SMS invitationer er en bedre måde at nå frem til din målgruppe og med det samme fange deres opmærksomhed.

Statistikker Om Hjemmearbejde Under Coronavirussen

HK gennemførte en undersøgelse blandt 4.000 HK Stat medlemmer, hvoraf 1468 har svaret. HK Stat er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere i staten. Medlemmerne blev spurgt, hvordan de oplevede tiden med hjemmearbejde på en skala fra 1-10. Det vægtede gennemsnit blev 7, hvor 64 % af de adspurgte gav karakteren 8, 9 og 10, mens 0,03 % gav karakteren 1.

Det sker i kraft af, at langt de fleste respondenter har oplevet en øget grad af ro på deres hjemmearbejdspladser. Der har samtidig været bedre plads til fordybelse, glæde og afslappethed. Undersøgelsen blev gennemført i første halvdel af juni 2020, hvor skoler var åbnet op – om det har påvirket resultaterne er svært at sige.

Kilde: HK Stat

Ikke overraskende har hver fjerde også følt ensomhed, uvished og tristhed.

HK Stat spurgte i et efterfølgende spørgsmål, om de ansatte havde lyst til at arbejde mere eller mindre hjemmefra, set ift. før Coronakrisen. 65 % af de adspurgte vil arbejde ’meget mere’ eller ’lidt mere’ hjemmefra, mens under 5 % langt hellere vil på kontoret fremfor at ende i en situation, hvor man skal arbejde hjemmefra.

Kilde: HK Stat

Få feedback fra dine kunder. Prøv det uden kreditkort.

OPRET BRUGER

Voxmeter har gennemført en lignende undersøgelse for Finans.dk, som viser, at hver 10. dansker gerne vil tilbringe hele – eller det meste – af arbejdsugen ved spisebordet eller hjemmekontoret, mens næsten halvdelen af de adspurgte vil foretrække at bruge mindst én dag på hjemmearbejdspladsen i ugens løb.

Kilde: Voxmeter / Finans.dk

Det rejser selvfølgelig nogle interessante spørgsmål ift. fremtidens arbejdsplads. Danskerne vil rigtigt gerne arbejde mere hjemmefra end før Corona, og da langt de fleste af HK Stats respondenter koblede positive følelser sammen med sin hjemmearbejdsplads, er der ikke meget i vejen for at flytte nogle arbejdstimer hjem i privaten. Der er dog også en række ansatte, som foretrækker kolleger og den daglige sociale dynamik, som fx er ved frokosten – og de skal også tilgodeses.

Det kunne være interessant at se statistikker fra en arbejdsgivers synsvinkel ift. hvordan de har opfattet produktiviteten og værdien af hjemmearbejdspladser. Der er ingen tvivl om, der vil være flere, som kommer til at arbejde hjemmefra efter Corona.

Anbefalet Læsning

Vil du godt fra start med din næste undersøgelse?

Hvad med 200 spørgsmål til kundetilfredshed, medarbejdertrivsel, evaluering af undervisning, opfølgning på arrangementer og meget mere.

.